• O nas

Ne le košarka...


(ali z drugimi besedami: poslanstvo učiteljev programa HOOPSFORCE)

HOOPSFORCE učitelji verjamemo v poučevanje in dojemanje naših članov - bodisi na kampih ali individualnih treningih - kot osebe in ne kot stranke.

Skozi ta pristop naši člani spoznavajo načine našega pristopa v splošnem in specifičnem načinu, brez da bi jim morali konstantno dopovedovati kako in kdaj kaj storiti. Želimo, da vsakdo, ki pride v stik z našim programom, postane samozadostna in samodisciplinirana oseba.

V začetnih fazah našega sodelovanja takšen pristop izpade kot intenziven, vendar se nagrade pokažejo na dolgi rok. Verjamemo v pristop, kjer je eden od ciljev dobrega učitelja, da sčasoma sam postane nepotreben. Učitelji vseeno na tem svetu ne ostanemo za večno. Ne želimo biti tisti, ki lačnemu ponudijo ribo, ampak tisti, ki ga naučijo kako si ribe priskrbi sam. Vsak učitelj lahko poda vaje in naloge, a le redki so tisti, ki z svojimi principi in načeli poskrbijo za zgled svojega poučevanja.

Zavezujemo se k poučevanju naših članov o zdravih pristopih, sistematičnosti učenja, medsebojnem in lastnem spoštovanju ter na splošno prenašanju "pravih" orodij za doseganje zastavljenih ciljev. Seveda v kolikor se mi kot učitelji nikoli ne prenehamo učiti, ne bomo nikoli ostali brez snovi za učenje in tako se bo lahko krog učenja nadaljeval in nadaljeval. Mogoče v tem leži skrivnost kontinuitete pravih učiteljev: nenehna radovednost, osebnostna rast, eksperimentiranje in nato ponovno, poučevanje.